Руският бизнесмен Виктор Бут, който миналата седмица бе разменен за американската

...
Руският бизнесмен Виктор Бут, който миналата седмица бе разменен за американската
Коментари Харесай

Търговецът на смърт се записа в партията на Митрофанова

Руският предприемач Виктор Бут, който предходната седмица бе разменен за американската баскетболистка Бритни Грайнър, стана член на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР). Ръководителят на партията Леонид Слуцки направи в своя Telegram канал.

" Лично връчих партийната карта на ЛДПР на Виктор Анатолиевич Бут през днешния ден, на юбилейното заседание на партията по случай 33-годишнината от нейното учредяване. Сигурен съм, че Виктор Бут е мощен по дух и самоуверен човек и ще заеме полагащото му се място в партията. Добре дошъл в нашите редици! " - написа той.

Миналия четвъртък Бут, наказан в Съединени американски щати по дело за трафик на оръжие, бе разменен на летището в Абу Даби за Грайнър, осъдена в Русия за контрабанда на опиати.

Бут е прочут с прозвището " Търговец на гибел ".  Той навлиза в този момент в политиката чрез същата националистическа партия, учредена от Владимир Жириновски, която дава старт на политическата кариера на актуалната съветска посланичка в България Елеонора Митрофанова. Тя е депутатка от ЛДПР през 1993-1995 година, а нейният брат Алексей Митрофанов е дясна ръка на Жириновски до 2007 година, когато е изпъден за шикалкавене.
През 2012 година Бут е наказан на 25 години затвор в Съединени американски щати по обвиняване в доставка на противозаконни оръжия. Федералният съд на Ню Йорк му подрежда да заплати и санкция от 15 милиона $.

На 4 август Химкинският градски съд осъжда Грайнър на девет години в наказателна колония с общ режим. Освен това е наказана да заплати санкция в размер на един милион рубли. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР